Konu
:
Marmara Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Marmara Yemekleri
09-05-2012
#
34
Prof. Dr. Sinsi
Marmara Yemekleri
Ciğer Sarma (Edirne)
1 koyun gömleği (Karın zarı)
2 su bardağı su
350 gr karaciğer
150 gr akciğer
Yarım su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı kuşüzümü
3 dal taze soğan
1 çorba kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 yumurta
3 domates
6 kıvırcık yaprağı
Tuz
1
Koyun gömleğini iyice yıkayıp 1 bardak sıcak suda 5 dakika bekletin
Gömleği süzgece alıp suyu daha sonra kullanmak üzere saklayın
Karaciğerin zarını soyun
Akciğer ve karaciğeri yıkayıp bıçakla kıyın
2
Ciğerleri tavaya alıp tuz ekleyin
Suyunu salıp çekinceye kadar karıştırarak pişirin
Pirinci yıkayıp süzün
3
Bir tencerede sıvıyağı ısıtıp dolmalık fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun
Pirinç, 1 su bardağı sıcak su, kuşüzümü ve tuz ilave edip karıştırın
Suyunu çekinceye kadar pişirip ateşten alın
Taze soğanı ince ince doğrayın
İç malzemeye ekleyip karıştırın
10 dakika dinlendirin
Ciğer, nane ve karabiberi iç malzemeye ilave edip karıştırın
4
Koyun gömleğini 6 parçaya ayırın
Ortalarına iç malzemeden yerleştirip bohça şeklinde kapatın
Ters çevirip hafifçe yassılaştırın
Fırın tepsisine dizin
Üzerlerine çırpılmış yumurta sürün
Koyun gömleğini beklettiğiniz suyu ısıtıp ciğer sarmalarının üzerine gezdirin
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin
Kıvırcıkları yıkayıp süzün ve servis tabağına dizin
Üzerlerine ciğer sarmaları yerleştirip domates dilimleri eşliğinde servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul