Konu
:
Marmara Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Marmara Yemekleri
09-05-2012
#
36
Prof. Dr. Sinsi
Marmara Yemekleri
Köbete (Çanakkale)
Hamur malzemesi :
4 su bardağı un
1 yumurta
1 su bardağı su
1 çay kaşığı toz maya
Tuz
İç malzemesi:
1 tavuk göğüs eti
3 su bardağı su
3 soğan
3 sivri biber
1 domates
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1
Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın
Tuz, yumurta ve mayayı ilave edip azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun
Hamuru ılık ortamda 15 dakika dinlendirin
2
Tavuk göğüs etini tencereye alıp 3 bardak su ile haşlayın ve tel tel ayırın
Tavuk suyunu daha sonra kullanmak üzere muhafaza edin
3
Soğanları piyazlık doğrayıp sıvıyağda pembeleştirin
Sivri biberleri ve domatesleri doğrayıp soğana ekleyin, 5 dakika pişirin
Tavuk göğüs etini, tuz ve karabiberi ilave edip ateşten alın
4
Hamuru iki eşit parçaya ayırıp merdaneyle tepsi büyüklüğünde açın
Bir parçasını tepsiye yerleştirip iç malzemeyi üzerine yayın
Diğer hamuru üzerine kapatın
Yumurta sarısı ile sıvıyağı karıştırıp hamurun üzerine sürün
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin
Fırından alıp börek sıcakken üzerine tavuk suyunu gezdirerek dökün
Suyunu çekince dilimleyip sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul