Yalnız Mesajı Göster

Marmara Yemekleri

Eski 09-05-2012   #37
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Marmara Yemekleri




Fırında Palamut (Çanakkale)

4 palamut
4 soğan
3 domates
4 sivri biber
2 limon
Yarım demet maydanoz
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber

1 Balıkları temizleyip yıkayın
2 Soğanı piyazlık doğrayıp biraz tuzla ovun Domates ve biberleri küçük küçük doğrayıp maydanozu kıyın Tuz, karabiber ve limon suyu ilave edip tüm malzemeyi bir kapta harmanlayın
3 Hazırladığınız karışımın yarısını balıkların içine doldurun Balıtları hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin Kalan malzemeyi üzerlerine serpip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin
4 Balıkları servis tabaklarına alıp limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla