Konu
:
Eşek Helvası Salatası
Yalnız Mesajı Göster
Eşek Helvası Salatası
09-05-2012
#
8
Prof. Dr. Sinsi
Eşek Helvası Salatası
Künarlı Pilav
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı künar ( çam fıstığı )
1 çay bardağı sıvı yağ
4 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Tencereye sıvı yağ konur
Isınınca künar atılır, pembeleşene kadar kavrulur
Üzerine suda bekletilmemiş, yıkanmış, süzülmüş pirinç eklenir
5 dakika kadar orta ateşte kavrulur
Daha sonra et suyu ve tuz eklenir
Tencerenin kapağı kapalı olarak önce harlı ateşte 10 dakika, sonra kısık ateşte 10 dakika olmak üzere 20 dakika pişirilir
Kapakla tencere arasına temiz bir bez konur
Yarım saat sonra dikkatlice karıştırılır, servise sunulur
Not:
Bu tarif Muğla bölgesine aittir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul