Yalnız Mesajı Göster

Eşek Helvası Salatası

Eski 09-05-2012   #18
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Eşek Helvası Salatası




Patlıcan silkme

Gerekli Malzemeler :
3 patlıcan
4 domates
3 soğan
4-5 sivribiber
5-6 diş sarımsak
15 kahve fincanı zeytinyağı
1 kahve fincanı su
Yarım demet maydanoz
Yarım limonun suyu
Tuz

Hazırlanışı :
* Patlıcanları alacalı soyun Uzunlamasına dörde kesip iri küp şeklinde doğrayın Limonlu ve tuzlu suda 15-20 dakika bekletin

* Soğanları soyup piyazlık doğrayın Sivribiberlerin çekirdeklerini çıkarıp ince doğrayın Sarımsakları soyun İki domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın Kalan domatesleri rendeleyin Patlıcanları sudan çıkarıp suyunu sıkın ve kâğıt havlu üzerine alın

* Maydanozu temizleyip kıyın Yayvan bir tencereye soğanları yayın Sırasıyla sivribiber, patlıcan, sarımsak dişleri ve domatesleri ilave edin Zeytinyağı, su ve tuzu ekleyip orta ateşte karıştırmadan kapağı kapalı olarak pişirin Tencereyi ara sıra saplarından tutarak silkeleyin Su kaynayınca ateşi kısıp 20 dakika pişirin Tencereyi ocaktan alıp ılınmaya bırakın Üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla