Yalnız Mesajı Göster

Eşek Helvası Salatası

Eski 09-05-2012   #22
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Eşek Helvası Salatası




Çaputaşı (Denizli)

10 taze asma yaprağı
250 gr kuzu kuşbaşı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı pirinç
15 su bardağı su
Tuz

1 Asma yapraklarını küçük küçük doğrayın Bir tencereyi yarısına kadar suyla doldurup yaprakları ve sıvıyağı ekleyin Yapraklar haşlanınca suyunu süzün
2 Eti tencereye alın Suyunu salıp çekinceye kadar kavurun Pirinci yıkayıp süzün ve ete ekleyin 15 su bardağı su ve tuz ilave edin Kaynayınca ateşi kısın Suyunu çekinceye kadar pişirin
3 Pilavı ateşten alıp haşlanmış asma yapraklarını ekleyin ve tahta kaşıkla harmanlayın Üzerine kağıt havlu örtüp tencerenin kapağını kapatın, 10 dakika dinlendirin Yoğurt eşliğinde sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla