Konu
:
Eşek Helvası Salatası
Yalnız Mesajı Göster
Eşek Helvası Salatası
09-05-2012
#
24
Prof. Dr. Sinsi
Eşek Helvası Salatası
İzmir Lokması
Kullanılacak Malzemeler
2,5 su bardağı toz şeker
1 tutam tuz
1 çay kaşığı şeker
1 çorba kaşığı kuru maya
2 su bardağı un
1 yumurta
1 Çorba kaşığı limon suyu
Kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanma Şekli
Şurup için: Tencereye iki su bardağı su ve şekeri koyun
Kaynatın
Şurup kıvamına gelince inmeden önce limon suyunu ekleyip 1 taşım daha kaynatın
Ocaktan alıp soğutun
Mayayı, bir tatlı kaşığı şeker bir fincan ılık su ile ezin
Unu bir kaba eleyin
Bir tutam tuz ekleyip karıştırın
Ortasını havuz gibi açın
Mayayı ekleyip biraz un serpin
Ilık ortamda kabarıncaya kadar 10 dakika bekletin
Unun ortasını tekrar açıp yumurta bir bardak suyu ilave edin
Ele yapışmayacak şekilde çok yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin
Kabın üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin
Tavada sıvıyağı kızdırın
Kaşığı sıvıyağa batırın sonrada kaşıkla hamurdan parça alıp (veya hamurdan elinizle bir avuç alıp baş ve işaret parmakları arasından sıkıp yağlı bir kaşıkla hamuru alabilirsiniz) yağda kızartın
Kevgirle alıp soğuk şuruba atın
Lokmaları servis tabağına alıp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul