Yalnız Mesajı Göster

Eşek Helvası Salatası

Eski 09-05-2012   #24
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Eşek Helvası Salatası




İzmir Lokması

Kullanılacak Malzemeler
2,5 su bardağı toz şeker
1 tutam tuz
1 çay kaşığı şeker
1 çorba kaşığı kuru maya
2 su bardağı un
1 yumurta
1 Çorba kaşığı limon suyu
Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanma Şekli

Şurup için: Tencereye iki su bardağı su ve şekeri koyun Kaynatın Şurup kıvamına gelince inmeden önce limon suyunu ekleyip 1 taşım daha kaynatın Ocaktan alıp soğutun

Mayayı, bir tatlı kaşığı şeker bir fincan ılık su ile ezin Unu bir kaba eleyin Bir tutam tuz ekleyip karıştırın Ortasını havuz gibi açın Mayayı ekleyip biraz un serpin Ilık ortamda kabarıncaya kadar 10 dakika bekletin Unun ortasını tekrar açıp yumurta bir bardak suyu ilave edin Ele yapışmayacak şekilde çok yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin Kabın üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin

Tavada sıvıyağı kızdırın Kaşığı sıvıyağa batırın sonrada kaşıkla hamurdan parça alıp (veya hamurdan elinizle bir avuç alıp baş ve işaret parmakları arasından sıkıp yağlı bir kaşıkla hamuru alabilirsiniz) yağda kızartın Kevgirle alıp soğuk şuruba atın Lokmaları servis tabağına alıp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla