Konu
:
Eşek Helvası Salatası
Yalnız Mesajı Göster
Eşek Helvası Salatası
09-05-2012
#
30
Prof. Dr. Sinsi
Eşek Helvası Salatası
Tarhanalı Köfte (Kütahya)
Kullanılacak Malzemeler
1 çay kaşığı nane
2 çorba kaşığı kıyma
1 çay bardağı bulgur
2 çorba kaşığı tarhana
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1,5 su bardağı yoğurt
Tuz, karabiber
Hazırlanma Şekli
Tarhanayı üzerini örtecek kadar ılık suda 1 saat kadar bekletin
Bulguru da yarım saat kadar ılık suda beklettikten sonra ikisini karıştırın
Şişene kadar bekleyip, karabiber, tuz ve kıymayı ilave edin
Malzemeleri yoğurup, hamur yapın
Hamur köfte yapılacak kıvamda olmalıdır
Bu hamurdan misket iriliğinde parçalar koparıp, köfteler yapın
Tencereye üç su bardağı su koyun
Köfteler kaynayan suda hafifçe çekilene kadar pişirin
Su kaynayınca köfteleri alın ve kalan su ile yoğurtu karıştırıp yoğurdu sulandırarak köftelerin üzerine dökün
Bu işlemin tepside yapılması tavsiye edilir
Tereyağını eritip, kırmızı biberi katın
Köftelerin üzerine döküp, servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul