Yalnız Mesajı Göster

Eşek Helvası Salatası

Eski 09-05-2012   #30
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Eşek Helvası Salatası




Tarhanalı Köfte (Kütahya)

Kullanılacak Malzemeler
1 çay kaşığı nane
2 çorba kaşığı kıyma
1 çay bardağı bulgur
2 çorba kaşığı tarhana
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1,5 su bardağı yoğurt
Tuz, karabiber

Hazırlanma Şekli

Tarhanayı üzerini örtecek kadar ılık suda 1 saat kadar bekletin Bulguru da yarım saat kadar ılık suda beklettikten sonra ikisini karıştırın Şişene kadar bekleyip, karabiber, tuz ve kıymayı ilave edin Malzemeleri yoğurup, hamur yapın Hamur köfte yapılacak kıvamda olmalıdır Bu hamurdan misket iriliğinde parçalar koparıp, köfteler yapın Tencereye üç su bardağı su koyun Köfteler kaynayan suda hafifçe çekilene kadar pişirin Su kaynayınca köfteleri alın ve kalan su ile yoğurtu karıştırıp yoğurdu sulandırarak köftelerin üzerine dökün Bu işlemin tepside yapılması tavsiye edilir Tereyağını eritip, kırmızı biberi katın Köftelerin üzerine döküp, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla