Yalnız Mesajı Göster

Akdeniz Yemekleri

Eski 09-05-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Akdeniz Yemekleri



Sac Kakacı

Malzemeler:

1 kg yağlı koyun eti
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı tuz
Limon

Yapımı:

Teflon tava yağsız kızdırılır Etin kuşbaşı doğranmış yağ kısımları tavaya atılır Yağlar rengini değiştirince yağsız kuşbaşı kısmı attılır Suyunu salıp, bırakana kadar kavrulur Et ateşten alınca tuz serpilir, karıştırılır Servis yapılacağı sırada üzerine karabiber serpilir Yanına dilimlenmiş limon konur

Not: Yörede bu tarif odun ateşinde, sacın üzerinde hazırlanır

Alıntı Yaparak Cevapla