Konu
:
Akdeniz Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Akdeniz Yemekleri
09-05-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Akdeniz Yemekleri
Sac Kakacı
Malzemeler:
1 kg yağlı koyun eti
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı tuz
Limon
Yapımı:
Teflon tava yağsız kızdırılır
Etin kuşbaşı doğranmış yağ kısımları tavaya atılır
Yağlar rengini değiştirince yağsız kuşbaşı kısmı attılır
Suyunu salıp, bırakana kadar kavrulur
Et ateşten alınca tuz serpilir, karıştırılır
Servis yapılacağı sırada üzerine karabiber serpilir
Yanına dilimlenmiş limon konur
Not:
Yörede bu tarif odun ateşinde, sacın üzerinde hazırlanır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul