Konu
:
Akdeniz Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Akdeniz Yemekleri
09-05-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Akdeniz Yemekleri
Zırbaç
MALZEMELER
10 koyun ve keçi paçası
10 diş sarımsak
1 gr
zerde
2 1/2 çorba kaşığı sirke
YAPILIŞ TARİFİ
Paçaları iyice yıkayıp temizleyin ve ateşte üzerlerindeki kılları alazlayın
Bu
paçaları 8 bardak su, tuz ve karabiber ile kaynatıp pişirin
Paçalar pişince
kemiklerinden ayırın ve suyunu süzün
Ayıklanmış paçaları zerde ile tekrar tencereye koyun ve bir sefer kaynatın
Bu arada sarımsakları iyice dövün ve sirke ile karıştırın
Zırbacı ateşten
indirin ve bu sirkeli sarımsakla karıştırın
Sıcakken kaplara boşaltılıp soğumaya bırakın
Servisten önce bu kaseleri
ılık suda hafif ısıtın ve tabaklara başaşağı çevirerek koyun ve servis yapın
NOT: Zırbaç ateşten indirildikten sonra sıcak da servis yapılabilir fakat
soğuk zırbaçın görünümü çok daha iştah açıcıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul