Yalnız Mesajı Göster

Akdeniz Yemekleri

Eski 09-05-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Akdeniz Yemekleri




Zırbaç

MALZEMELER
10 koyun ve keçi paçası
10 diş sarımsak
1 gr zerde
2 1/2 çorba kaşığı sirke

YAPILIŞ TARİFİ
Paçaları iyice yıkayıp temizleyin ve ateşte üzerlerindeki kılları alazlayın Bu
paçaları 8 bardak su, tuz ve karabiber ile kaynatıp pişirin Paçalar pişince
kemiklerinden ayırın ve suyunu süzün
Ayıklanmış paçaları zerde ile tekrar tencereye koyun ve bir sefer kaynatın
Bu arada sarımsakları iyice dövün ve sirke ile karıştırın Zırbacı ateşten
indirin ve bu sirkeli sarımsakla karıştırın
Sıcakken kaplara boşaltılıp soğumaya bırakın Servisten önce bu kaseleri
ılık suda hafif ısıtın ve tabaklara başaşağı çevirerek koyun ve servis yapın
NOT: Zırbaç ateşten indirildikten sonra sıcak da servis yapılabilir fakat
soğuk zırbaçın görünümü çok daha iştah açıcıdır

Alıntı Yaparak Cevapla