Yalnız Mesajı Göster

Akdeniz Yemekleri

Eski 09-05-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Akdeniz Yemekleri




Çiğ Köfte (Ceyhan Usul&#252

Kullanılacak malzeme (4 kişilik): 1/2 kg yağsız koyun eti, 1 kg köftelik ince bulgur, 2 adet iri domates (veya 1/2 çorba kaşığı tuzsuz domates salçası), 3 demet taze soğan, 1 demet maydanoz, 1/2 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızıbiber, 1 çay kaşığı kimyon, 1/2 çay kaşığı yenibahar, 3 çay kaşığı tuz

Yapılışı: Bulgur iyice yıkanıp, bir kenarda süzülmeye bırakılır 3 demet taze soğan ayıklanıp yıkanır ve yeşil kısımlarıyla birlikte ince ince kıyılır Maydanoz yıkanır, ince ince kıyılır Domateslerin kabukları soyulur, çekirdekleri çıkarılır, ince ince doğranır Domates, soğan, maydanoz, karabiber, kırmızıbiber, kimyon, tuz ve yenibahar iyice karıştırılıp bir kenara bırakılır Bulgur süzüldükten sonra iyice dövülmüş (etin dövüle-mediği durumda iki defa çekilmiş kıyma kullanılır) etle karıştırılır, bu şekilde 10 dakika, domatesli karışım katıldıktan sonra ise 3-4 dakika daha birlikte ovularak yoğundur Bulgur iyice yumuşayınca küçük parçalar alınıp elde sıkılarak köfte biçimi verilir ve tabaklara dikilir Çoban salatasıyla servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla