Yalnız Mesajı Göster

Akdeniz Yemekleri

Eski 09-05-2012   #17
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Akdeniz Yemekleri




İÇ HARCI İÇİN:

500 grorta yağlı dana kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı bitkisel margarin
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz, karabiber pul biber
1 demet maydanoz

DIŞI İÇİN:

1 su bardağı ince bulgur
1 adet yumurta
500 gr yağsız dana kıyma
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
Tatlı kaşığı kimyon, tuz

YAPILIŞI:

Soğanları tavla zarı formunda doğrayın Margarini bir tavada eritip üzerine soğan ve kıymayı aktardıktan sonra kıymayı suyunu verip tekrar çekinceye ve tencerenin dibi tutuncaya kadar iyice kavurun Biber salçasını da ilave ettikten sonra karıştırarak 3 dakika daha kavurmaya devam edin Ocaktan alıp üzerine ince kıyılmış maydonozu ilave ettikten sonra kıyma iyice soğuyuncaya kadar kenerda bekletin
Bulguru 1 su bardağı suyla ıslatın 10 dk kadar bekledikten sonra üzerine yağsız kıymayı aktarıp iyice yoğurun Yumurta, salça, un, tuz, karabiberi ilave edin ve yoğurmaya devam ederek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin Hazırladığınız bulgur hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın Parçaları avuçlarınız arasında yuvarladıktan sonra ortalarına işaret parmağınızla bastırarak içlerini oyun Oyukları önceden hazırladığınız kıymalı harçla doldurup kapatın Hazırladığınız köfteleri büyük bir tencerede kaynattığınız tuzlu suya atın Köfteleri 4-5 dkhaşladıktan sonra bir tel süzgeçten geçirerek tencereden alın ve sıcak sıcak servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla