Konu
:
Akdeniz Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Akdeniz Yemekleri
09-05-2012
#
17
Prof. Dr. Sinsi
Akdeniz Yemekleri
İÇ HARCI İÇİN:
500 gr
orta yağlı dana kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı bitkisel margarin
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz, karabiber
pul biber
1 demet maydanoz
DIŞI İÇİN:
1 su bardağı ince bulgur
1 adet yumurta
500 gr yağsız dana kıyma
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
Tatlı kaşığı kimyon, tuz
YAPILIŞI:
Soğanları tavla zarı formunda doğrayın
Margarini bir tavada eritip üzerine soğan ve kıymayı aktardıktan sonra kıymayı suyunu verip tekrar çekinceye ve tencerenin dibi tutuncaya kadar iyice kavurun
Biber salçasını da ilave ettikten sonra karıştırarak 3 dakika daha kavurmaya devam edin
Ocaktan alıp üzerine ince kıyılmış maydonozu ilave ettikten sonra kıyma iyice soğuyuncaya kadar kenerda bekletin
Bulguru 1 su bardağı suyla ıslatın
10 dk
kadar bekledikten sonra üzerine yağsız kıymayı aktarıp iyice yoğurun
Yumurta, salça, un, tuz, karabiberi ilave edin ve yoğurmaya devam ederek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin
Hazırladığınız bulgur hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın
Parçaları avuçlarınız arasında yuvarladıktan sonra ortalarına işaret parmağınızla bastırarak içlerini oyun
Oyukları önceden hazırladığınız kıymalı harçla doldurup kapatın
Hazırladığınız köfteleri büyük bir tencerede kaynattığınız tuzlu suya atın
Köfteleri 4-5 dk
haşladıktan sonra bir tel süzgeçten geçirerek tencereden alın ve sıcak sıcak servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul