Yalnız Mesajı Göster

Akdeniz Yemekleri

Eski 09-05-2012   #19
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Akdeniz Yemekleri




Zeytinyağlı Kuru Dolma (Kahramanmaraş)

1 kg kuru biber ve patlıcan
15 su bardağı dolmalık pirinç
4 soğan
25 su bardağı su
1 su bardağı kızartmalık zeytinyağı
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz

1 Soğanların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırıp soğanları kavurun Pirinci yıkayıp süzün Biber ve domates salçası, pirinç ve baharatları ilave edip 1-2 dakika daha kavurun 1 su bardağı sıcak su ekleyip kapağı kapalı olarak demlendirin
2 Kuru biber ve patlıcanları sıcak suda yarım saat bekletin Sudan çıkarıp ters kapatarak süzgeçte bekletin
3 Suyu süzülen biber ve patlıcanları hazırladığınız iç malzemeyle doldurup tencereye dizin 15 su bardağı su ekleyip kapağı kapalı olarak orta ateşte 20 dakika pişirin Tencereyi ocaktan alın Ilık ya da soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla