Konu
:
Akdeniz Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Akdeniz Yemekleri
09-05-2012
#
19
Prof. Dr. Sinsi
Akdeniz Yemekleri
Zeytinyağlı Kuru Dolma (Kahramanmaraş)
1 kg kuru biber ve patlıcan
1
5 su bardağı dolmalık pirinç
4 soğan
2
5 su bardağı su
1 su bardağı kızartmalık zeytinyağı
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz
1
Soğanların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın
Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırıp soğanları kavurun
Pirinci yıkayıp süzün
Biber ve domates salçası, pirinç ve baharatları ilave edip 1-2 dakika daha kavurun
1 su bardağı sıcak su ekleyip kapağı kapalı olarak demlendirin
2
Kuru biber ve patlıcanları sıcak suda yarım saat bekletin
Sudan çıkarıp ters kapatarak süzgeçte bekletin
3
Suyu süzülen biber ve patlıcanları hazırladığınız iç malzemeyle doldurup tencereye dizin
1
5 su bardağı su ekleyip kapağı kapalı olarak orta ateşte 20 dakika pişirin
Tencereyi ocaktan alın
Ilık ya da soğuk olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul