Yalnız Mesajı Göster

Akdeniz Yemekleri

Eski 09-05-2012   #20
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Akdeniz Yemekleri




Patlıcanlı Ekşili Çorba (Kahramanmaraş)

1 çay bardağı aşurelik buğday
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı kırmızı mercimek
65 su bardağı su
1 orta boy patlıcan
2 çorba kaşığı salça
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı sumak ekşisi
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
Tuz

1 Aşurelik buğday ve nohudu akşamdan 15 su bardağı su ile ıslatın Ertesi gün yıkayıp süzün ve kalan 5 bardak suyu ekleyip basınçlı tencerede 45 dakika pişirin
2 Mercimeği yıkayıp süzün Patlıcanın kabuğunu soymadan küçük küp şeklinde doğrayın Tuzlu suda 15 dakika bekletin Sıkarak sudan çıkarın
3 Salçayı 1 kaşık suyla ezin Mercimek, patlıcan, tuz ve salçayı nohutlu buğdaya ilave edip pişirin
4 Sarımsakların kabuklarını soyup ezin Sumak ekşisiyle birlikte tencereye ekleyip karıştırın Nane ve kırmızıbiberi tereyağda kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla