Konu
:
Akdeniz Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Akdeniz Yemekleri
09-05-2012
#
22
Prof. Dr. Sinsi
Akdeniz Yemekleri
Kallili Köfte (Kahramanmaraş)
2 su bardağı ince bulgur
2 küçük soğan
100 gr kıyma (2 kere çekilmiş dana, koyun eti karışık)
100 gr koyun kıyması
1 çorba kaşığı kırmızı pulbiber
1-2 diş sarımsak
Yarım çorba kaşığı domates salçası
Yarım çorba kaşığı biber salçası
1 yumurta
1 çorba kaşığı nişasta
2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tarçın
1-2 diş karanfil
1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
Tuz
Tarhana çorbası için:
3 çorba kaşığı tarhana
2 su bardağı su
Tuz
1
Soğanları soyup kıyın
Sarımsakları soyup ezin
Bulguru geniş bir tepsiye alın
Salça, tuz, sarımsak, pulbiber ve soğanın yarısını ilave edip yoğurun
2 kere çekilmiş kıymayı azar azar bulgura yedirerek yoğurun
Yumurta ve nişastayı ekleyip tekrar yoğurun
2
Karanfilleri havanda dövün
Tavada sıvıyağı kızdırıp kalan soğanı kavurun
Koyun kıymasını ekleyip kavurmaya devam edin
Ceviz içini iri parçalara ayırıp ilave edin
Tuz, karanfil ve tarçını ekleyip karıştırın
Tavayı ocaktan alın
3
Bulgurlu malzemeden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın
Parmağınızla bir delik açıp çevirerek yüzeyini inceltin
Ortalarına birer kaşık iç malzeme yerleştirin
Elinizi ıslatarak köfteleri kapatın
Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün
4
Tarhanayı 15 dakika ıslatıp tencereye alın
2 bardak su ve tuz ilave ederek 10 dakika kaynatın
Köfteleri ekleyip 15 dakika pişirin
Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul