Yalnız Mesajı Göster

Akdeniz Yemekleri

Eski 09-05-2012   #23
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Akdeniz Yemekleri




Ciğerli Bulgur Pilavı (Kahramanmaraş)

2 su bardağı pilavlık bulgur
250 gr dana ciğeri
2 su bardağı su
1 soğan
3-4 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz

1 Ciğeri nohuttan küçük küpler şeklinde doğrayın İyice yıkayıp kâğıt havlu ile suyunu alın Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın
2 Sıvıyağı tencereye alıp kızdırın Soğanı ilave edip kavurun Ciğeri ekleyip kavurmaya devam edin ve delikli kepçe ile alıp servis tabağına çıkarın
3 Bir tencerede 2 bardak suyu kaynatın Tuz serpip karıştırın Yıkanmış ve suyu süzülmüş bulguru ilave edin Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pilavı pişirin
4 Ciğeri 6 kâseye paylaştırın Üzerine bulgur pilavı ekleyip servis tabaklarına ters çevirin Sıcak olarak servis yapın

Ezme Kebap (Kahramanmaraş)

5-6 domates
Yarım kg köftelik kıyma
2 çorba kaşığı tereyağı
3-4 sivribiber
6-7 dal maydanoz
Tuz, karabiber, pulbiber

1 Domates ve biberleri yıkayıp ızgarada közleyin Domateslerin kabuğunu soyup bıçakla kıyın
2 Kıymaya tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip yoğurun Küçük yuvarlak köfteler hazırlayıp şişe dizin Fırını ızgara konumuna alıp şişleri çevirerek pişirin
3 Kıyılmış domatesi servis tabağına alın Kebapları üzerine yerleştirin Tereyağını tavada kızdırıp üzerine gezdirerek dökün Sivribiber ve maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla