Konu
:
Akdeniz Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Akdeniz Yemekleri
09-05-2012
#
23
Prof. Dr. Sinsi
Akdeniz Yemekleri
Ciğerli Bulgur Pilavı (Kahramanmaraş)
2 su bardağı pilavlık bulgur
250 gr dana ciğeri
2 su bardağı su
1 soğan
3-4 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
1
Ciğeri nohuttan küçük küpler şeklinde doğrayın
İyice yıkayıp kâğıt havlu ile suyunu alın
Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın
2
Sıvıyağı tencereye alıp kızdırın
Soğanı ilave edip kavurun
Ciğeri ekleyip kavurmaya devam edin ve delikli kepçe ile alıp servis tabağına çıkarın
3
Bir tencerede 2 bardak suyu kaynatın
Tuz serpip karıştırın
Yıkanmış ve suyu süzülmüş bulguru ilave edin
Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pilavı pişirin
4
Ciğeri 6 kâseye paylaştırın
Üzerine bulgur pilavı ekleyip servis tabaklarına ters çevirin
Sıcak olarak servis yapın
Ezme Kebap (Kahramanmaraş)
5-6 domates
Yarım kg köftelik kıyma
2 çorba kaşığı tereyağı
3-4 sivribiber
6-7 dal maydanoz
Tuz, karabiber, pulbiber
1
Domates ve biberleri yıkayıp ızgarada közleyin
Domateslerin kabuğunu soyup bıçakla kıyın
2
Kıymaya tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip yoğurun
Küçük yuvarlak köfteler hazırlayıp şişe dizin
Fırını ızgara konumuna alıp şişleri çevirerek pişirin
3
Kıyılmış domatesi servis tabağına alın
Kebapları üzerine yerleştirin
Tereyağını tavada kızdırıp üzerine gezdirerek dökün
Sivribiber ve maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul