Yalnız Mesajı Göster

Akdeniz Yemekleri

Eski 09-05-2012   #28
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Akdeniz Yemekleri




Uluborlu Böreği (İsparta)

500 gr kemiksiz et
2 soğan
4 yufka
2 çorba kaşığı tereyağı
2-3 dal maydanoz
Tuz, karabiber

1 Eti soğanla birlikte robotta çekin ya da satırla kıyın Tuz, karabiber ve çok az su ilave edip yoğurun
2 Yufkayı dörde kesin Her bir üçgenin ortasına bir miktar et yerleştirip bohça şeklinde kapatın Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin
3 Sacı ısıtın Börekleri önlü arkalı pişirip tereyağı ile yağlayın Kıyılmış maydanoz serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla