Yalnız Mesajı Göster

Akdeniz Yemekleri

Eski 09-05-2012   #30
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Akdeniz Yemekleri




Samsa Tatlısı (Isparta)

200 gr milföy hamuru
Yarım su bardağı toz badem
2 çorba kaşığı tozşeker
1 yumurta akı

Şerbet için:

35 kahve fincanı tozşeker
2 çay bardağı su
Yarım limon

1 Bir kapta badem, şeker ve yumurta akını karıştırın Milföy hamurunu 2 mm kalınlığında açıp hazırladığınız bademli karışımı ortasına uzunlamasına yayın Hamuru rulo şeklinde sarıp bir tepsiye alın ve 45 dakika dinlendirin Küçük parçalar halinde kesip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin
2 Bir tencerede şeker, su ve limonu kaynatıp şerbet hazırlayın Fırından aldığınız sıcak hamurun üzerine sıcak şerbeti gezdirerek dökün Tatlı şurubu çekince ılık ya da soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla