Konu
:
Akdeniz Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Akdeniz Yemekleri
09-05-2012
#
30
Prof. Dr. Sinsi
Akdeniz Yemekleri
Samsa Tatlısı (Isparta)
200 gr milföy hamuru
Yarım su bardağı toz badem
2 çorba kaşığı tozşeker
1 yumurta akı
Şerbet için:
3
5 kahve fincanı tozşeker
2 çay bardağı su
Yarım limon
1
Bir kapta badem, şeker ve yumurta akını karıştırın
Milföy hamurunu 2 mm kalınlığında açıp hazırladığınız bademli karışımı ortasına uzunlamasına yayın
Hamuru rulo şeklinde sarıp bir tepsiye alın ve 45 dakika dinlendirin
Küçük parçalar halinde kesip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin
2
Bir tencerede şeker, su ve limonu kaynatıp şerbet hazırlayın
Fırından aldığınız sıcak hamurun üzerine sıcak şerbeti gezdirerek dökün
Tatlı şurubu çekince ılık ya da soğuk olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul