Konu
:
Akdeniz Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Akdeniz Yemekleri
09-05-2012
#
31
Prof. Dr. Sinsi
Akdeniz Yemekleri
Lokul (Isparta)
Kullanılacak Malzemeler
1 su bardağı ince dövülmüş ceviz
5-6 adet dövülmüş karanfil
1 tatlı kaşığı tarçın
10-15 gül yaprağı
1 kahve fincanı tahin
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı zeytin yağı (sıvıyağ)
1 tatlı kaşığı maya
1 tatlı kaşığı şeker
5 su bardağı un
2 çorba kaşığı susam
2 çorba kaşığı süt (su)
Hazırlanma Şekli
Unu eleyin
Tuz serpip karıştırın
Unun ortasını havuz gibi açın
Maya ve şekeri birkaç kaşık ılık süt ile ezip unun ortasına yerleştirin
Üzerine biraz un serpip ılık ortamda maya kabarıncaya kadar 15-20 dakika bekletin
3 çorba kaşığı yağı ayırıp kalan yağ, yoğurt sütü (su) azar azar ilave edip kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlayın
Hamurun üzerini örtüp ılık ortamda 35-40 dakika bekletin
Tahinle ayırdığınız 3 kaşık yağı karıştırın
Ayrı bir kapta gül yaprağı, iki çorba kaşıği şeker, tarçın ve karanfili karıştırın
(Gül reçelide koyabilirsiniz
)
Hamuru 2 eşit parçaya ayırıp 50 cm çapında ve yarım cm kalınlığında açın
Üzerlerine önce tahinli yağ karışımını, sonra da gül yapraklı baharat karışımını(yada gül reçelini) sürüp ince dövülmüş ceviz içi serpin
Hamuru karşılıklı iki taraftan ortaya doğru gevşekçe rulo yapın
Ortadan boyuna kesip enine rulolara ayırın
Her bir ruloyu 8 parçaya kesin
Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün
Susamı 1 kaşık suyla ezin
Hamur parçalarını susamlı suya batırıp yağlanmış tepsiye dizin
Üzerini örtüp ılık ortamda 20-25 dakika dinlendirin
Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul