Yalnız Mesajı Göster

Akdeniz Yemekleri

Eski 09-05-2012   #38
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Akdeniz Yemekleri




Kabak Helvası (Burdur)

2 kg bal kabağı
4 su bardağı tozşeker
Yarım limon suyu
1 kahve fincanı su
Yarım su bardağı çekilmiş badem

1 Kabağın kabuklarını incecik soyun Çekirdeklerini ayıklayıp kabakları rendeleyin Avuç içinde sıkarak suyunu çıkarın
2 Şekeri tencereye alıp 1 kahve fincanı su ile eritin Limon suyunu ekleyip kaynatın
3 Kabakları şekerli suya ekleyin Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin Altın sarısı bir renk alıp koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin
4 Kabak helvasını servis tabağına alın Üzerini çekilmiş badem ile süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla