Konu
:
Akdeniz Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Akdeniz Yemekleri
09-05-2012
#
38
Prof. Dr. Sinsi
Akdeniz Yemekleri
Kabak Helvası (Burdur)
2 kg bal kabağı
4 su bardağı tozşeker
Yarım limon suyu
1 kahve fincanı su
Yarım su bardağı çekilmiş badem
1
Kabağın kabuklarını incecik soyun
Çekirdeklerini ayıklayıp kabakları rendeleyin
Avuç içinde sıkarak suyunu çıkarın
2
Şekeri tencereye alıp 1 kahve fincanı su ile eritin
Limon suyunu ekleyip kaynatın
3
Kabakları şekerli suya ekleyin
Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin
Altın sarısı bir renk alıp koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin
4
Kabak helvasını servis tabağına alın
Üzerini çekilmiş badem ile süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul