Konu
:
Akdeniz Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Akdeniz Yemekleri
09-05-2012
#
42
Prof. Dr. Sinsi
Akdeniz Yemekleri
MERCİMEKLİ HUMUS (Antalya)
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı sulandırılmış nişasta
4 dal dereotu
Tuz
1 su bardağı kırmızı mercimeği yıkayın
1 adet patates, havuç ve soğanın kabuklarını soyarak, küp şeklinde doğrayın
Tüm malzemeleri bir tencereye alın
Üzerini geçecek kadar su ilave edin
Tuzunu ayarlayın
Orta ateşte sebzeler yumuşa-yıp, suyunu çekene dek haşlayın
Bir çatal yardımıyla ezin
Koyu bir kıvam almca içine 1 tatlı kaşığı sulandırılmış nişastayla tuzu ekleyin
Karışımı bir süzgeçten geçirin
Kalan yağla servis tabağını yağlayın
Dereotunun yapraklarını ince ince kıyıp, karışıma ekleyin
Hazırladığınız mercimekli humusu servis tabağına boşaltıp, soğuyunca dilediğiniz şekilde keserek, servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul