Konu
:
Akdeniz Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Akdeniz Yemekleri
09-05-2012
#
43
Prof. Dr. Sinsi
Akdeniz Yemekleri
KIŞ KABAĞI DOLMASI (Antalya)
1 kg kabuğu soyulmuş balkabağı
3 çorba kaşığı pirinç
Yarım kg kuzu kıyması
1 tutam ince kıyılmış taze nane
4 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tutam ince kıyılmış
maydanoz
Tuz
Balkabağını dilim dilim kesin
Çekirdeklerini temizleyin
Ortadan ikiye ayırın
Üzerindeki etli kısmın yarısını zarar vermeden kabaktan sıyırın
Dilimin içini bir kaşık yardımıyla oyun
Pirinci yıkayın
Yağlı kuzu kıyması, ince kıyılmış nane, rendelenmiş soğan ile tuzu, biber ve salçanın yansını karıştırıp, kabakların içine doldurun
Üzerine kabaklardan ayırdığınız parçaları kapatın
Tereyağı, salça, tuz ve biberi bir tencereye alın
2 dakika karıştırarak, koyu bir sos elde edin
1 su bardağı su ilave edin
Bir taşım kaynatın
Kabakları bir tencereye koyun
Hazırladığınız sosu üzerine dökün
Yumuşayana dek pişirin
Tencereden aldıktan sonra, maydanozla süsleyip, servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul