Konu
:
Akdeniz Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Akdeniz Yemekleri
09-05-2012
#
49
Prof. Dr. Sinsi
Akdeniz Yemekleri
Şiş Börek Çorbası (Hatay)
Kullanılacak Malzemeler
2 adet orta boy soğan
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kekik
3 su bardağı un
1-1/2 zeytinyağı
1 kg yoğurt
1 demet maydaonoz
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı nohut
250 gr kıyma
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı tereyağ
Hazırlanma Şekli
Tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı eritip rendelenmiş soğanları katıp sote edin
Kıymayı da ekleyip suyunu çekene kadar pişirin
Kıyılmış maydanoz, kekik, nane, karabiber, kimyon ve tuz ilave edin
Ateşten indirin soğusun
2 su bardağı unu, su ve zeytinyağ ile sert (açılacak kadar yumuşak) hamur yapın, üzerine nemli bez örtüp 5-10 dakika dinlendirin
Akşamdan ıslatılmış nohutları pişirip kabuklarını ayıklayın
Dinlenen hamuru 30 cm çapında 1-2 cm kalınlığında yufka açın
Ufak kalıpla (tuz kapağını veya çay bardağını kalıp olarak kullanabilirsiniz) kesin
İçine hazırladığınız içten çay kaşığı ile kesilen yuvarlak hamurun yarı yüzüne koyun diğer yarısını üstüne kapatın
Biraz uzatarak iki ucunu üst üste getirin
Bir kilo yoğurt, un ve yumurtayı çırpın
Tencereye koyup devamlı karıştırarak orta ateşte 5-7 dakika pişirin
Sonra etsuyunu ilave edin
Karıştırmaya devam edin, kaynayınca içine pirinci ve nohutu atın
Ara sıra karıştırarak pirinçler pişince içine yaptığınız hamuru atın, pişene kadar ara sıra karıştırmaya devam edin
Hamur suyun üstüne çıkıp rengi değişince pişmiş demektir
Servis tabağına alınca üzerine bir çorba kaşığı tereyağında kızarttığınız kırmızı biberi koyun
Bu karışımı servis tabağındaki yemeğin üzerine dökün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul