Konu
:
Akdeniz Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Akdeniz Yemekleri
09-05-2012
#
51
Prof. Dr. Sinsi
Akdeniz Yemekleri
Ağızlı Kadayıf (Hatay)
Kullanılacak Malzemeler
3 su bardağı şeker
300gr tereyağ
Ağız lor
500 gr kadayıf
2 çorba kaşığı limon suyu
Hazırlanma Şekli
Yöremin ağızlı kadayıfı: Ağız, hayvanın yavrulamasından hemen sonra sağılan ve kesilen temiz sütünün kaynatılıp koyulaşmasıyla elde edilen lordur
Kadayıf tereyağı ile ovulur
Tepsiye yayılır sıkıca bastırılır
Ağız üzerine yayılır
Onun üzerine tekrar kadayıf yayılır
Çok sıkı bastırılır
Üzerine parça parça tereyağı atılır
Kömür ateşinde döndüre döndüre pişirilir
Ters çevrilir
Öbür yüzüde pişirilir
Ilık olarak şerbeti dökülür
ŞERBETİ: Üç su bardağı şekerle iki su bardağı su kaynatınp ineceğine yakın limon suyu koyun
5-8 dakika daha kaynatıp ılıtın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul