Yalnız Mesajı Göster

Akdeniz Yemekleri

Eski 09-05-2012   #53
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Akdeniz Yemekleri




Girne Köfte

MALZEMELER
Kıyma:500 gr
Galeta unu:200 gr
Yumurta:1 ad
Soğan:1 orta boy (rende)
Karabiber:15
Kırmızı pul biber:10 gr
Kimyon:10 gr
Tuz:25 gr
Havuç:2 ad orta boy
Kaşar:200 gr
Patates:4 ad haşlamalık
Salça:75 gr
Tereyağ:50 gr
Domates:2 ad (konkase)ve jülyen doğranmış
Bulyon:10 gr
Süt:200 ml

YAPILIŞ TARİFİ
Kıymamızı normal köfte haline getirelim Bu köfteleri sandal şekline
getirdikten sonra 15 dakika fırında pişirelim Iç harcını havuçları
rendeleyelim 25 gr tereyağla soteleyelim kara biber kırmızı pul biber
bulyon ekleyip soteleyelim 10 dakika yeterli orta ateşte Patatesleri
haşlayıp püre yapalım
Domates sos: domatesleri 25 gr tereyağla soteleyelim ve 50 gr salçayla
kavuralım ve biaraz tuz ekliyelim ve 15 dakika kaynatalım sosumuz
hazırdır
Son nokta:
köftelerimizi içine yaptığımız harcı koyalım onun üstüne patates püresine
kreme torbası yada kaşık yardımıyla koyalım pürenin üstüne
kaşarlarımızıda serpelim ve domates sosuyla 20 pişirelim servise hazırdır

Alıntı Yaparak Cevapla