Konu
:
Akdeniz Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Akdeniz Yemekleri
09-05-2012
#
55
Prof. Dr. Sinsi
Akdeniz Yemekleri
Bumbar Fırında
MALZEMELER
1 Koyun Barsağı (600 gr, delik olmayan)
2 Akciğer (çok ince kıyılmış)
2 İri Soğan (rendelenmiş)
200 gr (1 su bardağı) Pirinç (ayıklanıp yıkanmış)
1/4 Su Bardağı Su
1/4 Su Bardağı Et Suyu
1 Çay Kaşığı Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (180 C) ısıtınız
Koyun barsağını
musluğun ağzına takıp bol akar suyla, bir elinizle de içini sıyırarak, iyice
yıkayınız
Et suyu dışında kalan malzemeyi birkaç kez ;harmanladıktan sonra,
barsağın bir ucunu iple bağlayıp, öteki ucundan bir huni yardımı ile
doldurunuz
Öteki ucu da bağladıktan sonra bumbarı fırın tepsisine koyup
et suyunu da dökerek fırına sürünüz
Yemek suyunu aşağı yukarı
tamamen çektiğinde fırından çıkarıp, sıcak sıcak servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul