Konu
:
Gzl.. 5
Yalnız Mesajı Göster
Gzl.. 5
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gzl.. 5
Domatesli Biberli Yumurta
Buyukce bir tavaya yag domates ve biber koyup bir sigara yakiyoruz
Sigaranin kulu yere dusmek uzereyse yumurtalari eklemenin zamani gelmis demektir
Yumurtalari kirip sigaramizi bitiriyoruz
Pismistir herhalde ocagin altini kapatiyoruz
Biberli Domatesli Yumurta
Her gun domatesli biberli yumurta yemekten sikildigimizda yapabilecegimiz bu enfes yemek tipki biberli yumurtali domates gibi pisiriliyor
Makarna
Bir tencere dolusu sicak suya makarna posetini bosaltip maç izlemeye basliyoruz
Ilk yarinin ortalarina dogru kalkip altini kapatiyoruz
Tencerenin icinden sectigimiz makarnayi fayansa firlatiyoruz
Yapisirsa pismis demektir
Devre arasinda hala icinde su kaldiysa tencerenin kapagini kapatip lavabodaki en kirli tabagin uzerine dogru dokuyoruz
(o zaman hem tabak temizleniyor hem de makarnalar catalla yenebiliyor) Uzerine ketcap sikip yiyiyoruz
Not: Fayansa firlattiginiz makarnayi bi ara oradan alin
Sayica fazlalastiklarinda bazen hangisini firlattiginiz karisiyo
Tuzlu Makarna
Yapilisi ayni makarnaya benziyor
Tek farki bu kez makarnalari suya atmadanonce tuz koymayi akil
ediyoruz
Oyle daha guzel oluyor
Pilav
Pilav aslinda basit bir yemek degil
Aranan kriterler var
Tuzlu yumusak ve tane tane olmasi gerekiyor
Sonuncusu kolay
Pirincleri tek tek pisirdiginizde tane tane oluyorlar ama uzun suruyor
Maharet hepsini bir arada pisirebilmekte; ama cok da sorun etmeyin
Nasil olsa icine yogurt koyup bulamac haline getirdigimizde hepsi birbirine yapisiyor
Kisaca yag koyup uzerine pirinc ekliyorsunuz
Sonra da su ve tuz koyup pisiriyorsunuz
Hem bunu suzmeye de gerek yok
Patates Kizartmasi
En kolay islerden biri
Patatesleri soyup parmak gibi kesiyorsunuz ve kizgin yaga atiyorsunuz
Tek yapmaniz gereken altini zamaninda kapatmaniz
Yoksa tencere alev alabiliyor
Bu yuzden sadece tv'de pembe dizi varken yapin
Bir de diger yemeklerin aksine bunu tencereden yiyemiyoruz
Mutlaka tabaga koymak gerekiyor
Onun disinda cok kolay
ORTA ZORLUKTAKI YEMEKLER
Hazir Pizza
Pizzamizi firinimiza atip pismesini bekliyoruz daha sonra firindan cikarip yanik yerlerini bicakla kaziyoruz
Dikkat edilmesi gereken tek sey kazirken uzerindeki malzemeleri mutfak aaagahina yapistirmamak
Hazir Kofte
Bu da nispeten zor bir yemek
Bir miktar sivi yagi teflon tavaya koyup kofteleri icine diziyoruz
Kofteler
tavayla ayni renk olmadan altini kapatmak gerekiyor
O yuzden basinda beklemek lazim
ZOR YEMEKLER
Konserve Türlü
Bir miktar yag ve salcayi tencereye koyup konservenin icindekileri dokup uzerine su koyuyoruz
Pismesi cok uzun suruyor
O sebeple basinda beklemiyoruz
Gidip tv izliyoruz
Her seferinde yandiklari icin henuz
tadina bakamadim ama konservenin uzerindeki resme bakilirsa guzel bi seye benziyor
Tavuk
Yapilisi makarna gibi
Sicak suyun icine atiyoruz arada pisip pismedigine bakmak icin hayvanin kaba etine catal sapliyoruz
Bu yemek pistikten bir iki gun sonra uzeri jelibon gibi oluyor
Bu yuzden pisirirken istege bagli olarak bolca toz seker eklenebilir
ULTRA ZOR YEMEKLER
Kiymali Bamya
Konserve turluye benziyor ama icine daha onceden kavrulmus kiyma konulmali
Kiyma kavurmak cok zor ve zahmetli bir is
Bu yuzden makarna pisirmeyi oneriyorum
PUF NOKTALARI
1-) Yemekleri daima tencerenin icinden yiyin
Boylelikle tabak kirletmemis olursunuz
2-) Asla sade pilav yapmayin
Domatesli pilav yaptiginizda altini tuttursaniz bile renginden anlasilmaz
3-) Mutlaka soganli bir yemek yapacaksaniz asla sogana dokunmayin
Ozellikle rendelediginizde elleriniz cok kotu kokuyor
Bunun yerine sogana ekmek tahtasiyla bes alti kez vurmayi deneyin, ayni isi gorur
4-) Patates kizartacaksaniz soydugunuz patatesleri asla yikamayin
Kizgin yaga attiginizda cok kotu patliyorlar
5-)Yemekler asla kendi baslarina hareket etmezler
Sayet gecen ay yaptiginiz tavuk kendi kendine kimildamaya basladiysa kurtlanmis demektir
Sakin yemeyin
6-) Sebzeleri pisirdikce vitamin degerleri duser
Mumkun olduğunca oldugunca cig tuketin
7-) Karpuz tabaga koyulmamasi gereken bir meyvedir
Ikiye ayirip ortasindan kasikla yiyebilirsiniz
Tencere kapagi en mukemmel tabaktir
8-)Buzdolabinin sebzelik olarak adlandirilan kismi yemeyi dusunmediginiz seylerin saklanmasi icin
idealdir
Bu bolume konan seyler nasil olsa bir sure sonra unutulur
9-) Sebzeligin kapagini siki kapatirsaniz curuyen seylerin kokusu dolaba daha az yayilir
10-) Spagetti pakedini acmak icin pakedi ortasindan sikica kavrayin ve altini tum gucunuzle fayansa vurun
Pakedin ust tarafi yirtilacaktir
Belki bu islem sirasinda makarna unufak olabilir ama risk almaya deger
Ozellikle misafirlerin yaninda yapmanizi tavsiye ediyorum
Oyle daha guzel, bu size cok maco bir hava verir
11-)Sagda solda kulagima caliniyordu
Mutfak robotu denen bisey varmis
Birden icimi bir heyecan kapladi
Ulan madem bu isin robotu var ben niye kosturuyorum yillardir diye sinirlendim
Hemen gidip aldim bi tane
Eve gelip kutusundan cikardigimda itiraf etmeliyim ki hayal kirikligina ugradim biraz
Ben acikcasi ufo gibi bisey bekliyodum, bu bildigimiz tencerenin plastigi
Icinde de vantilator gibi bisey var
Bununla birlikte bi ton plastik zimbirti daha cikti icinden ama bi ise yarayacaklarini sanmiyorum
Neyse fisini taktim denemek icin bi tane sogan attim icine
Bakalim ne yapacak diye bekledim
Kabuklarini bile soyamadi essogluesek
Paramparca etti birakti
Sinirlendim attim bi kenara yazdan beri duruyo orda
Bir ara yikayip vantilator gibi olan seyi bilgisayarima takmayi dusunuyorum
Belki fan olarak is gorur
Onun disinda tamamen para tuzagi
Ilerde cikarsa mutfak androidi almayi dusunuyorum
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul