Konu
:
İç Anadolu Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
İç Anadolu Yemekleri
09-05-2012
#
4
Prof. Dr. Sinsi
İç Anadolu Yemekleri
Arabaşı (Yozgat)
Hamur İçin :
Bir ölçü Un
6 Ölçü Su
Tuz
Çorba İçin:
Tavuk veya Hindi
Bir Kaşık Yağ,
Bir Kaşık Salça,
Tuz,karabiber,
Kırmızı Biber,
Bir Miktar Un
Altı ölçek su bir kapta kaynamaya bırakılır
Öte yandan bir ölçek un yeteri kadar su ile karıştırılarak bulamaç haline getirilir
Bu karışım kaynamakta olan suya boşaltılarak bir süre oklava ile karıştırılır
Bir iki taşım kaynayıp kıvama geldikten sonra ateşten indirilip, sulanmış tepsiye dökülerek eşit miktarda dağılması sağlanır
Soğumaya bırakılır
Diğer taraftan altı kaşık un bir kaşık yağ ile birlikte hafif ateşte pembeleşinceye kadar kavrulur
Soğuk su ilave edilerek bir tencerede kaynamakta olan tavuk suyunun içine boşaltılıp yeteri kadar tuz ilave edilip 15 dakika kaynatılır
Tavuğun göğüs etleri küçük parçalara ayrılıp çorbanın içerisine atılır
Soğumaya bırakılan hamur ıslak bir bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesilir
Tepsinin ortası çorba kasesi sığacak şekilde açılır,açılan yere çorba kasesi yerleştirilir,kesilen hamurlar kaşık üzerine yerleştirilerek çiğnenmeden yutulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul