Yalnız Mesajı Göster

İç Anadolu Yemekleri

Eski 09-05-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İç Anadolu Yemekleri




Arabaşı (Yozgat)

Hamur İçin :
Bir ölçü Un
6 Ölçü Su
Tuz

Çorba İçin:
Tavuk veya Hindi
Bir Kaşık Yağ,
Bir Kaşık Salça,
Tuz,karabiber,
Kırmızı Biber,
Bir Miktar Un

Altı ölçek su bir kapta kaynamaya bırakılır Öte yandan bir ölçek un yeteri kadar su ile karıştırılarak bulamaç haline getirilir Bu karışım kaynamakta olan suya boşaltılarak bir süre oklava ile karıştırılır Bir iki taşım kaynayıp kıvama geldikten sonra ateşten indirilip, sulanmış tepsiye dökülerek eşit miktarda dağılması sağlanır Soğumaya bırakılır
Diğer taraftan altı kaşık un bir kaşık yağ ile birlikte hafif ateşte pembeleşinceye kadar kavrulur Soğuk su ilave edilerek bir tencerede kaynamakta olan tavuk suyunun içine boşaltılıp yeteri kadar tuz ilave edilip 15 dakika kaynatılır Tavuğun göğüs etleri küçük parçalara ayrılıp çorbanın içerisine atılır
Soğumaya bırakılan hamur ıslak bir bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesilir Tepsinin ortası çorba kasesi sığacak şekilde açılır,açılan yere çorba kasesi yerleştirilir,kesilen hamurlar kaşık üzerine yerleştirilerek çiğnenmeden yutulur

Alıntı Yaparak Cevapla