Yalnız Mesajı Göster

İç Anadolu Yemekleri

Eski 09-05-2012   #13
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İç Anadolu Yemekleri




Yoğurt Çorbası (Kırşehir)

1 su bardağı dövme (buğday)
Yarım su bardağı yeşil mercimek
Yarım su bardağı nohut
1 su bardağı süzme yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 yumurta
1 patates
1 patlıcan
2 sivribiber
2 domates
4-5 çorba kaşığı sıvıyağ
6 su bardağı su
Tuz, nane

1 Dövme, yeşil mercimek ve nohudu ayrı kaplarda akşamdan ıslatın Suyunu değiştirip yine ayrı kaplarda haşlayın Patates ve domatesin kabuklarını soyup tavla zarı büyüklüğünde doğrayın Patlıcanı alacalı soyup küçük küpler halinde doğrayın Sivribiberleri kıyın
2 Yoğurt, yumurta, 3 kaşık sıvıyağ ve unu bir kapta çırpın Suyu tencereye alıp karışımı ekleyin Dövme, yeşil mercimek ve nohudu ilave edip karıştırın Tencereyi ocağa alıp kaynayıncaya kadar karıştırın Patlıcan, domates ve sivribiberi ekleyin Arada bir karıştırarak pişirin Tuz ekleyip tencereyi ocaktan alın
3 Kalan sıvıyağda naneyi kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin Servis kâselerine paylaştırıp sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla