Konu
:
İç Anadolu Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
İç Anadolu Yemekleri
09-05-2012
#
13
Prof. Dr. Sinsi
İç Anadolu Yemekleri
Yoğurt Çorbası (Kırşehir)
1 su bardağı dövme (buğday)
Yarım su bardağı yeşil mercimek
Yarım su bardağı nohut
1 su bardağı süzme yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 yumurta
1 patates
1 patlıcan
2 sivribiber
2 domates
4-5 çorba kaşığı sıvıyağ
6 su bardağı su
Tuz, nane
1
Dövme, yeşil mercimek ve nohudu ayrı kaplarda akşamdan ıslatın
Suyunu değiştirip yine ayrı kaplarda haşlayın
Patates ve domatesin kabuklarını soyup tavla zarı büyüklüğünde doğrayın
Patlıcanı alacalı soyup küçük küpler halinde doğrayın
Sivribiberleri kıyın
2
Yoğurt, yumurta, 3 kaşık sıvıyağ ve unu bir kapta çırpın
Suyu tencereye alıp karışımı ekleyin
Dövme, yeşil mercimek ve nohudu ilave edip karıştırın
Tencereyi ocağa alıp kaynayıncaya kadar karıştırın
Patlıcan, domates ve sivribiberi ekleyin
Arada bir karıştırarak pişirin
Tuz ekleyip tencereyi ocaktan alın
3
Kalan sıvıyağda naneyi kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin
Servis kâselerine paylaştırıp sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul