Yalnız Mesajı Göster

İç Anadolu Yemekleri

Eski 09-05-2012   #14
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İç Anadolu Yemekleri




Keşkek

MALZEMELER
1 su bardagi asurelik bugday
250 gram gerdan eti
2 çorba kasigi tereyagi

YAPILIŞ TARİFİ
Bugdayi 1 gece önceden islatin 250 gr gerdan etini düdüklü tencerede
yumusayincaya kadar pisirin Düdüklü tencereden alin Baska bir
tencereye kemiklerinden ayrilmis etleri koyun Bugdaylari süzüp,
tencereye ekleyin 4 su bardagi et suyu ilave edin Bugday eriyinceye
kadar pisirin Ocaktan alip, sicak haliyle 5 dakika mikserle çirpin Servis
tabagina alin 2 çorba kasigi tereyagini eritip tuz ve karabiberi ekleyin
Yemegin üzerinde gezdirin

Alıntı Yaparak Cevapla