Konu
:
İç Anadolu Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
İç Anadolu Yemekleri
09-05-2012
#
16
Prof. Dr. Sinsi
İç Anadolu Yemekleri
Piravu Mantısı (Kayseri)
3 domates
3 çorba kaşığı sıvıyağ
3 su bardağı su
Kırmızı tozbiber
Hamur için:
4 su bardağı un
1 yumurta
1 su bardağı su
Tuz
İç malzeme:
200 gr beyazpeynir
2 soğan
2 sivribiber
Kırmızı tozbiber
1
İç malzeme için; peyniri ufalayın
Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın
Biberleri temizleyip küçük küçük doğrayın
Peyniri bir kaba alıp soğan, biber ve kırmızı tozbiberi ilave edip harmanlayın
2
Unu hamur yoğurma kabına eleyin
Su, yumurta ve tuz ilave edip kulak memesinden biraz daha sert bir hamur yoğurun
Hamuru 20 dakika dinlendirip bezeler hazırlayın
Her bir bezeyi 1 mm kalınlığında açın ve kenarları 1
5 cm olacak şekilde kareler kesin
Hazırladığınız iç malzemeyi mantı hamurlarına paylaştırıp üçgen şeklinde kapatın
Mantıları teflon tavada az yağda kızartın
3
Domatesleri rendeleyin
Bir tencerede sıvıyağı kızdırıp domatesi ekleyin ve salça kıvamına gelinceye kadar pişirin
Suyu ekleyip kaynatın
Mantıları ilave edin ve 10 dakika pişirin
Suyunu çekince tabaklara paylaştırıp kırmızı pulbiber serperek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul