Yalnız Mesajı Göster

İç Anadolu Yemekleri

Eski 09-05-2012   #18
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İç Anadolu Yemekleri




Nevzine (Kayseri)

1 paket (250 gr) margarin
15 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
3 çorba kaşığı tahin
3 çorba kaşığı yoğurt
5 su bardağı (625 gr) un
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu

1 Margarini eritip hamur kabına alın Ceviz, tahin ve yoğurdu ilave edip karıştırın Un ve kabartma tozunu ekleyip sert kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Yuvarlak bir kalıbı yağlayıp hamuru elinizle bastırarak yayın Baklava dilimi şeklinde kesin Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
2 Tozşekerle suyu kaynatıp şerbeti hazırlayın Limon suyunu ekleyip ocaktan alın Tatlıyı fırından çıkarıp üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökün Şerbetini çekinceye kadar bekletin Dilimleyip soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla