Konu
:
İç Anadolu Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
İç Anadolu Yemekleri
09-05-2012
#
19
Prof. Dr. Sinsi
İç Anadolu Yemekleri
Kirtimburt (Kayseri)
Yarım kg kemikli et
Yarım kg asma yaprağı
2 soğan
1 su bardağı nohut
1 çay bardağı gendime (aşurelik buğday)
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz, kırmızı tozbiber
1
Nohut ve gendimeyi akşamdan ıslatın
Sularını değiştirip ayrı tencerelerde haşlayın ve süzün
Asma yaprağını haşlayın
Kevgirle süzgece alıp suyunu süzün ve ince ince doğrayın
Soğanların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın
2
Tencerede tereyağını eritip soğanı pembeleşinceye kadar kavurun
Eti ilave edip kavurmaya devam edin
Salçayı 1 kaşık suyla ezip tencereye ekleyin
Asma yaprağı, nohut ve gendimeyi ilave edip karıştırın
Üzerine çıkacak kadar su ekleyip kapağı kapalı olarak pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul