Konu
:
İç Anadolu Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
İç Anadolu Yemekleri
09-05-2012
#
22
Prof. Dr. Sinsi
İç Anadolu Yemekleri
Pehli (Kayseri)
Malzemeler
1 kg yağlı kuzu pirzola
3-4 soğan
1 diş sarımsak
1 kg patlıcan
150 gr sivribiber
500 gr domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz
Hazırlanışı:
* Kuzu pirzolaları yayvan bir tencereye yerleştirin
Kapağı açık olarak önlü arkalı kızartın
* Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletin
Soğan ve sarımsakları soyun
Soğanları piyazlık doğrayın
Patlıcanları süzüp kâğıt havlu ile kurulayın ve iri küp şeklinde doğrayın
Biberleri 1 cm genişliğinde dilimleyin
Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın
* Pirzolaların üzerine sırasıyla soğan, sarımsak, patlıcan ve sivribiberleri serpiştirin
Salçayı suyla ezip üzerine gezdirerek dökün
Tuz serpip tencerenin kapağını kapatın
Tencereyi en küçük ocağa alın
Kısık ateşte 25-30 dakika pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul