Yalnız Mesajı Göster

İç Anadolu Yemekleri

Eski 09-05-2012   #22
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İç Anadolu Yemekleri




Pehli (Kayseri)

Malzemeler
1 kg yağlı kuzu pirzola
3-4 soğan
1 diş sarımsak
1 kg patlıcan
150 gr sivribiber
500 gr domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz

Hazırlanışı:
* Kuzu pirzolaları yayvan bir tencereye yerleştirin Kapağı açık olarak önlü arkalı kızartın

* Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletin Soğan ve sarımsakları soyun Soğanları piyazlık doğrayın Patlıcanları süzüp kâğıt havlu ile kurulayın ve iri küp şeklinde doğrayın Biberleri 1 cm genişliğinde dilimleyin Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın

* Pirzolaların üzerine sırasıyla soğan, sarımsak, patlıcan ve sivribiberleri serpiştirin Salçayı suyla ezip üzerine gezdirerek dökün Tuz serpip tencerenin kapağını kapatın Tencereyi en küçük ocağa alın Kısık ateşte 25-30 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla