Yalnız Mesajı Göster

İç Anadolu Yemekleri

Eski 09-05-2012   #25
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İç Anadolu Yemekleri




Haşhaşlı Dolma (Eskişehir)

Hamur için:

2 su bardağı un
2 çorba kaşığı yoğurt
2 yumurta
1 çay bardağı ılık su
2 çorba kaşığı dövülmüş haşhaş
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz

İç malzemesi:

2 patates
1 su bardağı haşlanmış mercimek
50 gr beyaz peynir
Tuz, karabiber

1 Patatesleri iyice yıkayıp tuzlu suda haşlayın Kabuklarını soyup çatalla ezin Peyniri ufalayın Bir kapta patates, peynir, mercimek, tuz ve karabiberi harmanlayın
2 Unu hamur yoğurma kabına alın Yoğurt, yumurta, su ve tuz ekleyip yoğurun Hamurdan 6 beze hazırlayın
3 Fırın tepsisini yağlayın Bezeleri oklava ile yufka şeklinde açın Üzerine hazırladığınız iç malzemeden yayın Yufkaları rulo şeklinde sarın ve tepsiye dizin
4 Bir kapta haşhaşı sıvıyağla karıştırın Hazırladığınız haşhaşlı karışımı böreklerin üzerine sürün Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar 20-25 dakika pişirin Tepsiyi fırından alıp soğumaya bırakın

Alıntı Yaparak Cevapla