Yalnız Mesajı Göster

İç Anadolu Yemekleri

Eski 09-05-2012   #29
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İç Anadolu Yemekleri




Mantarlı Borani (Çorum)

Yarım kg mantar
Yarım limon
4 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım kg süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı nane
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz

1 Mantarları yıkayıp kararmamaları için limonlu suda bekletin Süzgece alıp suyunu süzün İnce ince dilimleyin
2 Tavada sıvıyağı kızdırıp mantarları kavurun Tuz ekleyip suyunu salıncaya kadar pişirin Mantarları süzgece alıp yağını süzdürün Süzme yoğurdu derin bir kaba alıp biraz çırpın Mantarları ekleyip karıştırın
3 Başka bir tavada tereyağını kızdırıp naneyi ekleyin Yoğurtlu mantarın üzerine naneli sıcak tereyağını gezdirin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla