Yalnız Mesajı Göster

İç Anadolu Yemekleri

Eski 09-05-2012   #32
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İç Anadolu Yemekleri




Fırında Ankara tavası

3 kg kuzu kol veya kaburganın alt kısımı
4 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
7 su bardağı su
Tuz

1 Kuzu kol ya da kaburganın alt kısmının zarlarını temizleyin Avuç içi büyüklüğünde parçalar halinde kesin
2 Hazırladığınız kemikli parçaları bakır bir tavaya yerleştirip 7 su bardağı su ekleyin Tuz ilave edip önceden ısıtılmış 150-160 dereceye ayarlı fırına verin Fırın ısısını biraz daha düşürüp orta ısıda, etler kızarıncaya ve yumuşayıncaya kadar pişirin
3 Pirinci yıkayıp süzün Fırından çıkan etin suyunu derin ve geniş bir fırın kabına alıp pirinci ilave edin Tereyağını ekleyip pilavı da fırında 45 dakika pişirin
4 Pilavı fırından çıkarıp üzerine etleri yerleştirin Tekrar fırına verip 5-10 dakika daha kızartın Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla