Konu
:
İç Anadolu Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
İç Anadolu Yemekleri
09-05-2012
#
32
Prof. Dr. Sinsi
İç Anadolu Yemekleri
Fırında Ankara tavası
3 kg kuzu kol veya kaburganın alt kısımı
4 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
7 su bardağı su
Tuz
1
Kuzu kol ya da kaburganın alt kısmının zarlarını temizleyin
Avuç içi büyüklüğünde parçalar halinde kesin
2
Hazırladığınız kemikli parçaları bakır bir tavaya yerleştirip 7 su bardağı su ekleyin
Tuz ilave edip önceden ısıtılmış 150-160 dereceye ayarlı fırına verin
Fırın ısısını biraz daha düşürüp orta ısıda, etler kızarıncaya ve yumuşayıncaya kadar pişirin
3
Pirinci yıkayıp süzün
Fırından çıkan etin suyunu derin ve geniş bir fırın kabına alıp pirinci ilave edin
Tereyağını ekleyip pilavı da fırında 45 dakika pişirin
4
Pilavı fırından çıkarıp üzerine etleri yerleştirin
Tekrar fırına verip 5-10 dakika daha kızartın
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul