Konu
:
İç Anadolu Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
İç Anadolu Yemekleri
09-05-2012
#
34
Prof. Dr. Sinsi
İç Anadolu Yemekleri
HAMURLU MERCİMEK ÇORBASI (Sivas)
1 kase yeşil mercimek
Yarım paket erişte
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Yarım çorba kaşığı tereyağı
Bir kase yeşil mercimeği ayıklayıp, yıkadıktan sonra 10 su bardağı suyla haşlayın
Tuz ilave edin
îyice yumuşadıktan sonra içine erişteleri atın
Erişteler yumuşadığında tencereyi ocaktan alın
Bir tavaya tereyağını koyun
Bir adet kuru soğanı yemeklik doğrayın
Soğanlar pembeleşene dek karıştırarak yağda kavurun
İçine nane ve kırmızıbiber atın
Servis yapmadan önce hazırladığınız bu yağı çorbanın üzerine dökerek, sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul