Konu
:
İç Anadolu Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
İç Anadolu Yemekleri
09-05-2012
#
35
Prof. Dr. Sinsi
İç Anadolu Yemekleri
ŞAŞTIM AŞI (Kayseri)
500 gram taze asma yaprağı
500 gram kuşbaşı et
Yarım su bardağı zeytinyağı
3 adet soğan
Yarım su bardağı haşlanmış
yeşil mercimek
Yarım su bardağı pilavlık bulgur
Tuz
karabiber
pulbiber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Taze asma yaprağının saplarını koparıp, incecik kıyın
Kuşbaşı eti zeytinyağında 2 adet ince kıyılmış soğanla birlikte soteleyin
Daha sonra içine taze asma yaprağını ilave edin
Üzerini kaplayacak kadar sıcak su ekleyip, kısık ateşte 1 saat pişirin
Haşlanmış yeşil mercimeği ve pilavlık bulguru ilave edin
Suyu eksikse sıcak su ekleyin
Tuz, karabiber ve pulbiberi kattıktan sonra kısık ateşte 20 dakika pişirin
(Bu arada yemek hafif sulu bir kıvamda olsun)
Diğer tarafta 1 adet ince kıyılmış soğanı sıvıyağda kavurun ve yemeğin içine katın
Tencereyi ocaktan alıp ağzı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul