Konu
:
İç Anadolu Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
İç Anadolu Yemekleri
09-05-2012
#
37
Prof. Dr. Sinsi
İç Anadolu Yemekleri
Ankara Tavası
Malzemeler: 350 gram kuşbaşı et, 2 adet orta boy domates, 2 adet yeşil sivribiber, 1 adet kuru soğan, 1 kâse arpa şehriye, I çorba kaşığı domates salçası, sıvıyağ ve yeterince tuz
Hazırlanışı: Uygun bir tavada kuşbaşı etler yağ ile sote edilir
İçine ince ince doğranan soğanlar ilave edilir
Etle birlikte yeterince sote edildikten sonra salçası konur, suyu ilave edilir ve pişmeye bırakılır
Bu arada başka bir tencerede şehriyeler pirinç pilavı gibi kavrulur
Şehriyeler kavrulunca diğer tencerede kaynayan etlerin suyu konur
Pilav pişmeye yakın suyu alınan etler de ilave edilir
Biber ve domatesler iri şekilde doğrandıktan sonra yağda sote edilir
Pişen etler servis tabağına alınır, domates ve biber eklenerek servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul