Konu
:
Taze Rikotta
Yalnız Mesajı Göster
Taze Rikotta
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taze Rikotta
açıklama & notlar
Malzemeler: Yaklaşık 1 bardak (cup) rikotta içindir
içindekiler
1 lt süt (mesela Sütaş)
250 ml kefir (buttermilk)
1 metre beyaz, temiz bir tülbent
hazırlanışı
Tülbenti dörde katlayıp, bir süzgecin içine serin
Süzgeci lavabonun içine koyun
Çelik bir tencerenin (bakır veya alüminyum olmayacak) içine sütü ve kefiri boşaltın
Tencereyi ocağa koyun ve ateşi iyice açın
Ateşe dayanıklı bir kauçuk spatulayı (bu spatulalar, karıştırma esnasında tencerenin dibine yiyeceğin yapışmasını önlediği için çok kullanışlıdır) kullanarak sütü karıştırmaya başlayın
Tencerenin dibinin tutmaması için, spatulayı tencerenin tabanına sürterek karıştırmaya dikkat edin
Süt ısındığında karıştırmayı bırakın
Bu aşamada süt kesilmeye ve katı kısım yüzeyde toplanmaya başlayacak
Bu arada, dibe yapışmış olabilecek parçaları yüzeye çıkarmak için, spatulayla tencerenin dibini hafifçe kazıyın
Yapışan parçalar hemen yanabilir ve bu istiyeceğiniz en son şey olur
Eğer bir şeker termometreniz varsa ısıyı ölçün
Isı 80 derece olduğunda süt tamamen kesilecek, katı ve sıvı kısım birbirinden ayrılacaktır
Termometre yoksa gözleyerek anlayabilirsiniz
Tencerenin yüzeyi parça parça halde yüzeyde toplanmış ve kesilmiş parçalarla dolduğunda peyniriniz olmuş demektir
Tencereyi ocaktan alın ve içindekini hazırladığınız süzgeçin içine dökün
Bırakın peyniriniz iyice süzülsün
Sonra tülbenti kıvırarak kalan sudan da kurtulun
Peyniri tülbentin içinden çıkarın ve bir saklama kabının içine koyarak, en fazla 1 hafta içinde tüketmeye bakın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul