Konu
:
Arap Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Arap Yemekleri
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Arap Yemekleri
NİŞANLI PARMAĞI (CEZAYİR)
(sebaa el aarussa)
Kullanılacak malzeme:
350 gram un,
1/2 bardak süt,
150 gram süzme bal,
50 gram toz şekeri,
2 yumurta,
1 tutam tarçın (toz),
1 çimdik tuz,
2+1/2 bardak zeytinyağı (veya başka bir bitkisel yağ)
Yapımı: Yoğurma mermerinin üstüne 300 gram unu eleyerek dökmeli
Sonra bunu toplamalı ve ortasını çukurlaştırmalı
Bu çukura toz şekerini, tarçını ve tuzu serpiştirmen
Yarım bardak pişmiş soğuk sütle iki yumurtayı da kattıktan sonra karışımı iyice yoğurarak hamur durumuna getirmeli
Hamur, kıvamını bulunca bunu bir bezle örtüp iki saat kadar ılık bir yerde dinlendirmeli
Sonra bunu hafifçe unlayıp yeniden yoğurduktan sonra merdaneyle açarak en çok yarım santim kalınlığında bir yufka yaprağı durumuna getirmeli
Hamur kesme tırtılıyle bu yufkayı beşer santimlik parçalara bölmeli
Unlu elle bu parçaları yuvarlayıp küçük birer baston durumuna getirmeli
Bu bastoncukları hemen ateş üstünde bulunan derin bir tavadaki kızgın zeytinyağının içine atmalı
Beri yanda bir kuşaneye balı koymalı
2 çorba kaşığı da su kattıktan sonra tencereyi hafif bir ateşe oturtmalı
Bal suyla karışıp şerbet durumuna gelince kabı ateşten indirmeli
Tavadaki hamurlar nar gibi kızarıp kıtırtı bir duruma gelince bunları kevgirle tavadan çıkarıp soğumuş olan şerbete batırmalı
Nişanlı parmağı veya hanım parmağının pişirilmesi sona erince bunları hemen sıcak sıcak sofraya çıkarıp servis yapmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul