Yalnız Mesajı Göster

Arap Yemekleri

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arap Yemekleri




NİŞANLI PARMAĞI (CEZAYİR)

(sebaa el aarussa)

Kullanılacak malzeme:
350 gram un,
1/2 bardak süt,
150 gram süzme bal,
50 gram toz şekeri,
2 yumurta,
1 tutam tarçın (toz),
1 çimdik tuz,
2+1/2 bardak zeytinyağı (veya başka bir bitkisel yağ)

Yapımı: Yoğurma mermerinin üstüne 300 gram unu eleyerek dökmeli Sonra bunu toplamalı ve ortasını çukurlaştırmalı Bu çukura toz şekerini, tarçını ve tuzu serpiştirmen Yarım bardak pişmiş soğuk sütle iki yumurtayı da kattıktan sonra karışımı iyice yoğurarak hamur durumuna getirmeli
Hamur, kıvamını bulunca bunu bir bezle örtüp iki saat kadar ılık bir yerde dinlendirmeli Sonra bunu hafifçe unlayıp yeniden yoğurduktan sonra merdaneyle açarak en çok yarım santim kalınlığında bir yufka yaprağı durumuna getirmeli Hamur kesme tırtılıyle bu yufkayı beşer santimlik parçalara bölmeli Unlu elle bu parçaları yuvarlayıp küçük birer baston durumuna getirmeli Bu bastoncukları hemen ateş üstünde bulunan derin bir tavadaki kızgın zeytinyağının içine atmalı
Beri yanda bir kuşaneye balı koymalı 2 çorba kaşığı da su kattıktan sonra tencereyi hafif bir ateşe oturtmalı Bal suyla karışıp şerbet durumuna gelince kabı ateşten indirmeli
Tavadaki hamurlar nar gibi kızarıp kıtırtı bir duruma gelince bunları kevgirle tavadan çıkarıp soğumuş olan şerbete batırmalı Nişanlı parmağı veya hanım parmağının pişirilmesi sona erince bunları hemen sıcak sıcak sofraya çıkarıp servis yapmalı

Alıntı Yaparak Cevapla