Konu
:
Arap Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Arap Yemekleri
09-05-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Arap Yemekleri
KETEHA RALMİ (FAS)
Kullanılacak malzeme (6 kişi için):
1 kilo koyun (kürek tarafından veya filetoluktan kesilecek),
125 gram sadeyağ,
150 gram zeytin,
2 baş soğan,
1/2 çay kaşığı zencefil,
1 çimdik safran,
birkaç kişniş yaprağı,
yeteri kadar tuz,
3 lim garas mallah
Yapımı: Eti eşit irilikte parçalara doğramalı
Düz altlı bir tencerede yağı eritmeli
Ateşten indirince buna safranla zencefili ve yeteri kadar tuzu katmalı
Bu karışımı çabuk çabuk karıştırırken sicim gibi akıtarak bir bardak su katmalı
Yavaş yavaş soğuyacak olan yağ mayonez kıvamına gelince et parçalarını katmalı
Etlerin üstünü örtecek kadar da su dökmeii
İnce ince doğranmış soğanla kişniş yapraklarını da kattıktan sonra tencereyi kuvvetli bir ateşe oturtmalı
Vakit vakit karıştırılacak yemeğin salçası koyu bir boza kıvamına gelince çekirdekleri çıkarılmış zeytinlerle lim garas mal-lahları katmalı
Yemeği beş dakika daha ateşte tuttuktan sonra içindeki kişniş yapraklarını çıkarıp atmalı ve servis tabağına aktardıktan sonra sıcak sıcak servis yapmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul