Konu
:
Arap Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Arap Yemekleri
09-05-2012
#
4
Prof. Dr. Sinsi
Arap Yemekleri
LİM GARAS MALLAH (FAS)
Kullanılacak malzeme:
2 kilo kalın kabuklu limon,
4 kilo çok ince ve küçük bir cins limon (Faslılar buna dokk derler),
yeteri kadar tuz
Yapımı: iki cins limonu büyük bir kaba karışık olarak yerleştirmeli
Sonra bu limonları örtünceye kadar kaba su doldurmalı
Her sabah bu suyu döküp yenisini doldurarak limonları beş gün suda tutmalı
Altıncı gün suyu döküp limonları sıralamalı
Her limonu bir kenarları yapışık kalmak üzere dörde bölmeli
Bu bölüm yerlerini iyice tuzladıktan sonra dilimleri kapamalı ve bir bütün haline getirilen limonları toprak bir kaba düzenli biı biçimde yerleştirmeli
Limonların üstüne temiz ve iri bir taş koyup en az bir ay kadar bu durumda bırakmalı
Aradan birkaç gün geçince kapta birikecek tuzlu limon suyu limonların bozulmadan salamuralanmasına imkân verecektir
Böylece bir ay kalacak bu salamuradaki limonlarla pişirilecek et, tavuk ve sebze yemekleri Fas'a has bir tada bürünecektir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul