Konu
:
Arap Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Arap Yemekleri
09-05-2012
#
7
Prof. Dr. Sinsi
Arap Yemekleri
ISPANAKLI TAVUK (MISIR)
(mlokhiya)
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
1200 gramlık bir tavuk,
140 gram sadeyağ,
600 gram ıspanak,
1 baş soğan,
1 havuç,
2 diş sarmısak,
1 kaşık kişniş,
yeteri kadar kırmızı ve karabiberle tuz
Yapımı: Tavuğun tüylerini yolup içini temizledikten ve tütsüledikten sonra bol akarsuda iyice yıkamalı
Sonra içinde dışı kazınmış havuçla kabuğu çıkarılmış soğan bulunan bir tencereye koymalı, iki litre de su kattıktan sonra tencereyi ortadan hafif bir ateşe oturtmalı
Tencerenin kapağı örtülü olarak tavuğu başlamalı
Beri yanda ıspanakların köklerini ve kötü yapraklarını ayıkladıktan sonra bol akarsuda iyice yıkamalı
Bir süzgeçte suyunu süzmeli
Sonra iri iri doğramalı ve bir kenara bırakmalı
Tavuk haşlanınca bunu parçalara ayırmalı
Bir güveçte sadeyağı eritmeli
Buna havanda kişnişle birlikte dövülerek macun durumuna getirilmiş sarmısağı katmalı
Tuzunu ve biberlerini serptikten sonra tavuk parçalarını katmalı ve çevirerek tavuğun etlerini nar gibi kızartmalı
Tavuğun parçaları kızarınca buna yarım bardak tavuk suyuyla doğranmış ıspanağı katmalı ve güvecin ağzını örttükten sonra mlokhiya'yi onbeş - yirmi dakika kadar orta ısılı bir ateşte pişirmeli
Yemek piştikten sonra güveçle veya bir başka tabağa aktararak servis yapmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul