Yalnız Mesajı Göster

Arap Yemekleri

Eski 09-05-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arap Yemekleri




ISPANAKLI TAVUK (MISIR)

(mlokhiya)

Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
1200 gramlık bir tavuk,
140 gram sadeyağ,
600 gram ıspanak,
1 baş soğan,
1 havuç,
2 diş sarmısak,
1 kaşık kişniş,
yeteri kadar kırmızı ve karabiberle tuz

Yapımı: Tavuğun tüylerini yolup içini temizledikten ve tütsüledikten sonra bol akarsuda iyice yıkamalı Sonra içinde dışı kazınmış havuçla kabuğu çıkarılmış soğan bulunan bir tencereye koymalı, iki litre de su kattıktan sonra tencereyi ortadan hafif bir ateşe oturtmalı Tencerenin kapağı örtülü olarak tavuğu başlamalı
Beri yanda ıspanakların köklerini ve kötü yapraklarını ayıkladıktan sonra bol akarsuda iyice yıkamalı Bir süzgeçte suyunu süzmeli Sonra iri iri doğramalı ve bir kenara bırakmalı
Tavuk haşlanınca bunu parçalara ayırmalı
Bir güveçte sadeyağı eritmeli Buna havanda kişnişle birlikte dövülerek macun durumuna getirilmiş sarmısağı katmalı Tuzunu ve biberlerini serptikten sonra tavuk parçalarını katmalı ve çevirerek tavuğun etlerini nar gibi kızartmalı Tavuğun parçaları kızarınca buna yarım bardak tavuk suyuyla doğranmış ıspanağı katmalı ve güvecin ağzını örttükten sonra mlokhiya'yi onbeş - yirmi dakika kadar orta ısılı bir ateşte pişirmeli Yemek piştikten sonra güveçle veya bir başka tabağa aktararak servis yapmalı

Alıntı Yaparak Cevapla