Konu
:
Arap Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Arap Yemekleri
09-05-2012
#
9
Prof. Dr. Sinsi
Arap Yemekleri
Arap köftesi
Malzemeler
200 gr Yağsız Dana kıyma
2 Su bardağı köftelik İnce Bulgur
1 Orta boy Kuru Soğan
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
1 Yumurta
1 bardak su
Kızartmak için sıvı yağ
2,5 bardak çırpılmış yoğurt
5 diş dövülmüş Sarımsak
100 gr Tereyağı
1 demet Maydanoz
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Bulguru bir tepsiye alınız
Domates ve biber salçalarını ve pul biberi tuz karabiberini de koyduktan sonra çiğ köfte gibi yoğurunuz
Bulgur yumuşamaya yüz tutunca çiğ kıymayı ve yumurtayı da ilave ederek yoğurmaya devam ediniz
Bulgurun istenen kıvama gelebilmesi için azar azar su ilave edebilirsiniz
Harç hazır olunca iri bilye büyüklüğünde parçaları yuvarlayarak kaynar suya atınız
Yukarı çıkan pişmişleri delikli kepçe ile alınız
Suyunu çekmesi için bir müddet peçete üzerinde beklettikten sonra kızgın sıvı yağda kızartınız
Daha önce servis tabağına yayılmış sarımsaklı yoğurdun üzerine koyunuz
Tereyağını eritiniz
Kırmızı biberi ekleyip yakmadan biraz kavurup yoğurtlu köftenin üzerine dövünüz
Kıyılmış maydanozla süsleyiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul