09-05-2012
|
#10
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Arap Yemekleri
Harira çorbası
500 Gr Kuş başı Et
1 Çay Kaşığı Zerdeçal
Yarım Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tarçın,
Yarım Çay Kaşığı Zencefil,
Yarım Çay Kaşığı Toz Kırmızıbiber
2 Çorba Kaşığı Tereyağı,
Yarım Su Bardağı Kereviz Sapı (Doğranmış)
1 Soğan (Doğranmış)
1 Kırmızı Soğan (Doğranmış)
Birkaç Dal Taze Kişniş
2-3 Domates (Doğranmış)
7 Su Bardağı Su,
Su Bardağı Yeşil Mercimek
450 Gr Haşlanmış Fasulye
150 Gr Nohut (Haşlanmış)
2 Yumurta Çırpılmış
1 Limonun Suyu
Eti, zerdeçalı, karabiberi, tarçını, zencefili, Arnavut biberini, tereyağını, soğanı ve kişnişi büyük bir tencereye koyup kısık ateşte 5 dk Karıştırın Ateşi yükseltip domatesleri ekleyin, 15 dk daha pişirin Su ve mercimeği ekleyip kaynatın Kaynadıktan sonra ateşi kısıp 2 saat daha pişirin Servisten 10-15 dk önce ateşi yükseltip fasulye ve nohudu ekleyin Yumurtaları çırpıp limon suyu ile karıştırın Yumurtalı karışıma bir miktar çorbadan ekleyip karıştırın Terbiyeyi çorbaya ekleyip birkaç dakika karıştırın, sıcak servis yapın
|
|
|