Yalnız Mesajı Göster

Arap Yemekleri

Eski 09-05-2012   #10
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arap Yemekleri




Harira çorbası

500 Gr Kuş başı Et
1 Çay Kaşığı Zerdeçal
Yarım Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tarçın,
Yarım Çay Kaşığı Zencefil,
Yarım Çay Kaşığı Toz Kırmızıbiber
2 Çorba Kaşığı Tereyağı,
Yarım Su Bardağı Kereviz Sapı (Doğranmış)
1 Soğan (Doğranmış)
1 Kırmızı Soğan (Doğranmış)
Birkaç Dal Taze Kişniş
2-3 Domates (Doğranmış)
7 Su Bardağı Su,
Su Bardağı Yeşil Mercimek
450 Gr Haşlanmış Fasulye
150 Gr Nohut (Haşlanmış)
2 Yumurta Çırpılmış
1 Limonun Suyu

Eti, zerdeçalı, karabiberi, tarçını, zencefili, Arnavut biberini, tereyağını, soğanı ve kişnişi büyük bir tencereye koyup kısık ateşte 5 dk Karıştırın Ateşi yükseltip domatesleri ekleyin, 15 dk daha pişirin Su ve mercimeği ekleyip kaynatın Kaynadıktan sonra ateşi kısıp 2 saat daha pişirin Servisten 10-15 dk önce ateşi yükseltip fasulye ve nohudu ekleyin Yumurtaları çırpıp limon suyu ile karıştırın Yumurtalı karışıma bir miktar çorbadan ekleyip karıştırın Terbiyeyi çorbaya ekleyip birkaç dakika karıştırın, sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla