Konu
:
Arap Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Arap Yemekleri
09-05-2012
#
11
Prof. Dr. Sinsi
Arap Yemekleri
Kabak Kızartması (IRAK)
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
750 gram sakız kabağı,
1 yumurta,
1 dal biberiye,
1 tutam fesleğen,
1 kahve fincanı kıyılmış maydanoz,
yeteri kadar un,
süt,
tuz ve zeytinyağı
Yapımı: Kabakların dışını kazıdıktan, sapını kestikten sonra bunları isteğe göre yuvarlak veya uzun dilimler halinde doğramalı
Beri yanda kıyılmış maydanozla fesleğeni bir kâseye koymalı
Bunun üstüne yumurtayı kırmalı
Yeteri kadar un, tuz ve süt katıp karışımı karıştırarak oldukça koyu bir bulamaç meydana getirmeli
Bir tavaya bol zeytinyağıyle biberiye dalını koymalı
Yağ kızınca bulamaca batırılacak kabak dilimlerini tavaya atmalı ve iki yanları nar gibi oluncaya kadar kızartmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul