Konu
:
Arap Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Arap Yemekleri
09-05-2012
#
25
Prof. Dr. Sinsi
Arap Yemekleri
GÜL TATLISI (BAĞDAT)
Kullanılacak malzeme (8 kişi için):
Şurubu için:
1 kilo toz şekeri,
2 bardak su,
1/3 limonun suyu
Tatlısı için:
1 kilo volovan hamuru,
250 gram incir şekerlemesi,
250 gram portakal kabuğu şekerlemesi,
1 yumurtanın sarısı
200 gram dövülmüş hindistancevizi
Yapımı:
Portakal kabuğu ve incir şekerlemelerini küçük parçalara doğradıktan sonra bunları 150 gram hindistanceviziyle iyice karıştırmalı
Bir kilo kadar volovan hamuru hazırlamalı
Bunu 24 x 36 santimlik bir dikdörtgen biçiminde ve yarım santim kalınlığında açmalı
Sonra 6 x 36 santimlik dört parçaya bölmeli
Her parçaya uzunlamasına ve üç santim eninde şekerlemeli harçtan koymalı
Her parçanın Öbür üç santimlik ucunu bu harcın üzerlerine kapayıp açık uçlarını yapıştırmalı
Sonra altışar santim uzunluğunda parçalara kesip yağa bulanmış tepsiye düzenli bir biçimde yerleştirmeli
Yumurtanın sarısını hafifçe çırptıktan sonra bir fırçayla hamur parçalarının üzerlerine sürmeli ve tepsiyi orta ısılı fırına koymalı
Tatlı pişince tepsiyi fırından çıkarmalı ve soğumuş olan şerbeti gezdirerek döküp bir kenarda soğumaya bırakmalı
Sonra tatlıları servis tabaklarına almalı, üzerlerine kalan hindistancevizini serpiştirdikten sonra servis yapmalı
Şurubu şöyle hazırlamalı: Bir kuşaneye suyu, toz şekerini ve limonun suyunu koyup karıştırarak şekeri eritmeli
Şerbet kaynamaya başlayınca bunu beş dakika ateşte tutmalı, sonra indirip bir kenarda soğumaya bırakmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul