Yalnız Mesajı Göster

Arap Yemekleri

Eski 09-05-2012   #30
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arap Yemekleri




Halep İşi Un Kurabiyesi

Kullanılacak malzeme: 8 kahve fincanı un, 200 gr tereyağı, 3 kahve fincanı pudraşeker, 1 kahve kaşığı vanilya

Yapılışı: Tereyağı porselen bir kâseye konur Üzerine şeker dökülür ve tahta kaşıkla ezilerek, yağla şeker birbirine yedirilir Sonra buna vanilya ile un katılır ve karışım yo-ğurularak hamur haline getirilir Hamur kıvamını bulunca, üstü, nemli bir bezle örtülür ve yarım saat kadar dinlendirilir Yarım saat sonra hamur yeniden yoğurulur, iki elle yuvarlanarak uzatılır ve bir baston durumuna getirilir Bu hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kesilip her parça iki avuç arasında yuvarlanır ve çok hafif bir biçimde yassılaştırıldıktan sonra, yağa bulanmış tepsiye ikişer parmak arayla dizilir Fırın orta derecede ısıtıldıktan sonra tepsi içine konur ve fınnın derecesi yan yarıya azaltılır Kurabiyelerin üzeri hafifçe katılaşıncaya kadar, yani yarım saat kadar pişirildikten sonra tepsi fırından çıkarılır ve kurabiyeler bir tabağa aktarılır, soğuduktan sonra servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla